Terapi/Utbildningar

Jan Pettersson

Socionom & dipl.samtalsterapeut

Samtal, gruppträffar & utbildning


Individ- och anhöringstöd. Stöd till Dig som är drabbad av psykisk ohälsa och till Dig som står står bredvid och stöttar. Även konsultuppdrag.

Individuella samtal 


För Dig som upplever psykisk ohälsa. Vi utforskar tillsmmans vad du behöver för att minska din stress och öka din livskvalitet. 


För dig som stöttar en närstående kan själv behöva stöd. Tillsammans utforskar vi vad Du behöver för att hitta balans i Ditt liv.


Läs mer

Familjesamtal


För familjer där någon anhörig är drabbad av psykisk ohälsa. Vi utforskar tillsammans ett förhållningssätt så att relationerna håller på sikt.


Läs mer

Gruppträffar


Styrkan med gruppträffar ligger främst i att vi delar erfarenheter - både svåra stunder och härliga ögonblick. Både motgångar och framgångar. I grunden är vi människor flockdjur. Genom att dela erfarenheter med varandra blir vi stärkta. Det har en läkande effekt.


Antal deltagare i gruppen är 3-6 personer. Du anmäler dig till tre träffar åt gången och vi träffas varannan vecka. Det finns ingen bortre gräns hur länge du deltar men minsta antalet gruppträffar är tre gånger i följd. Var Sjätte vecka tas nya deltagare in om det finns plats. Jag erbjuder grupper för drabbade av psykisk ohälsa och grupper för anhöriga (ej blandade grupper). 


Inget krav men rekommendationen är att ha gått kursen ACT - Att hantera stress och främja hälsa eller ACT-MALM - för minskad stress och ökad livskvalitet.


Läs mer

Kurser


Jag ger två kurser:

ACT - Att hantera stress och främja hälsa. Känd kurs som erbjuds i hela Sverige och har sina likvärdigheter i övriga Europa (ACT at Work). Kursen innehåller praktiska övningar och teori. En innehållsrik kurs med relativt högt tempo. Upplever du vardags- och jobbstress men det har inte gått så långt som sjukskrivning och du behöver hitta ett hållbart förhållningssätt så Du orkar i längden. Då kan det här vara rätt kurs för dig.


ACT-MALM - för minskad stress och ökad livskvalitet. Kursen har ett fokus på praktiska övningar och lite mindre teori. Kursen håller ett lungt tempo. Upplever Du hög stress i din vardag? Du kanske även har blivit sjukskriven? Då kan det här vara rätt kurs för dig.


Läs mer

Föreläsningar/Workshops


Nyfiken på ACT? "Tredje vågens beteendeterapi" 

Introduktionsföreläsning om terapiformen som växer snabbt i västvärlden.

Det blir teori på en grundläggande nivå men framförallt möjlighet att få prova på olika övningar som används i ACT för minskad stress och ökad livskvalitet. 


Påfyllnadsträffar i ACT:

Workshop/föreläsning för dig som har någon form av tidigare erfarenhet av ACT; läst en bok, varit på en föreläsning, gått kurs etc. Innehåller både teori och praktiska övningar.


Läs mer

Konsultuppdrag


Läs mer

BEHÖVER DU HJÄLP?...Jan Pettersson

Socionom & dipl. samtalsterapeut i KBT/ACT


072-848 27 60


jan.pettersson@actcenter.se

© Copyright. All Rights Reserved.